vrijdag 8 januari 2010

Vogelwand

Al bijna 2 jaar ben ik van plan om ons fietskot op te vrolijken met vogelhokjes en vogeltjes. Tot nu toe hing er 1 schamel hokje met een vogeltje dat bijna onzichtbaar was. Van een verzameling kon je niet echt spreken...

Tot gisteren : Lief kwam thuis met 3 nieuwe vogelhokjes. Een cadeautje voor mij!   'Nu kan je er eindelijk aan beginnen. Je praat er al zo lang over, maar er gebeurt niks. Dus zal ik je wat helpen!' 
Is hij geen schatje!!! Ik was blij gelijk een klein kind.

Deze morgen heb ik ze dan maar meteen opgehangen: nagels waterpas in de planken geslagen (en geen rekening er mee gehouden dat het gaatje van die hokjes toch op verschillende hoogtes zit.... dus zinloos) en een verloren papegaaitje in het hokje gepropt (ondertussen ook wat zaadjes buiten gaan strooien voor de echte vogeltjes die nu geen eten meer vinden - doet me eraan denken dat ik ook zeer dringend moet opzoeken hoe je van die zaadbolletjes maakt om in de bomen te hangen).Het oogt nog altijd miniem en er moeten nog meer vogeltjes komen, maar het is sowieso al leuker. Ok, als het voorjaar aanbreekt struin ik alle rommelmarkten af. Of als ik toevallig toch eens in 't stad geraak, ga ik ook daar rond snuisteren.PS : Hoe komt het toch als de strijk staat te wachten dat er opeens zoveel andere dingen interessant blijken te zijn (zoals de blog aanvullen met akkefietjes)???

7 opmerkingen:

Polkadotjes zei

't Is goed dak het weet. Als ik de komende lente/zomer de rommelmarkten afdweil, zal ik je in gedachten houden. Om die wand vol te krijgen, kan je wel wat hulp gebruiken, niet?

Trouwens, serieus...die pop die daar nog in de fietsstoel vastzit...gruwelijk!

En de strijk...haha, same here.

Jesupo zei

Ja, alle hulp welkom!

En madam Dot, uw berichten komen allemaal toe hoor, maar ik krijg eerst een melding in mijn inbox en dan keur ik die goed (zoals een echte juf:)).

Polkadotjes zei

Ja dat had ik opeens door van die goedkeuring. En ik maar peinzen dat er weer iets met mijn account scheelde.

Enfin...In mijn eerste commentaar, die jij gedelete hebt, stond ook nog dat ik dit een kweetnieoetof projectje vind! Nem.

Sabine zei

hm... ik snap em niet eigenlijk... zijn die vogelkostjes binnen? Of is het niet de bedoeling dat er ooit echte vogeltjes in komen broeden?
Misschien eens een megaswap organiseren, haha, iedereen stuurt je een superleuk vogelhuisje en jij stuurt iedereen iets leuks als wederdienst. Of je doet strijk aan huis ;-)

Jesupo zei

@ Sabine, die vogelhokjes hangen binnen tegen een houten wand en het is niet de bedoeling dat daar echt vogeltjes in komen (daarvoor hebben we ons tuintje, daar hangen 2 vogelhokjes waar ieder jaar echte vogeltjes in broeden).
In dat fietsenhok wou ik eerst bomenbehang (weet je, de natuur binnen halen en zo), maar er is iets anders aan gekomen. Toen is mijn idee gekomen om er echte vogelhokjes in te hangen met fake vogeltjes erin, gewoon vrolijke versiering.
Die hokjes kan je dan ook zien vanaf de straatkant (we wonen in een rijhuis en in dat fietsenhok is een raam dat uitkijkt naar de straatkant. Eigenlijk is het bedoeld voor de 'binnengluurders' :)
Een megaswap zou wel grappig zijn, maar ik zou niet durven ruilen, want ik ben absoluut nog niet goed genoeg. En strijken ... dat doet mijn poetsvrouw :)

Stien zei

Kei leuk idee! Mijn zus heeft een gelijkaardig plan met de zijmuur van haar schuur. Spannend welke muur het eerste "vol" hangt (ik denk dat je wel wat voorsprong heeft want de schuur in kwestie moet nog serieus gerenoveerd worden).
Hoe heb je het fietsen-ophang-systeem gemaakt? Is dat iets kant en klaar of zelf in elkaar gezet? Ik ben nog altijd op zoek naar een goed, zelf aan te passen, systeem voor in ons fietskot, maar kom er nog niet helemaal uit.

Jesupo zei

@ Stien : ik heb niet alleen een handig Lief, ook zijn pa kan lassen en meer. Wij hebben gewoon de maten doorgegeven en een paar weken later het rek opgehangen.