zondag 17 januari 2010

Lazy weekend

Dit weekend is een van de weinige weekends waar we echt niks, niks, niks gepland hadden. En het was eens zalig! Dus was er veel tijd om te shoppen, te 'nieuwjaardrinken' en te 'bricoleren' .

Het begon de vrijdag : naai/kletsdag met Polkadotjes, Bombombilla en de allerkleintjes. Heerlijk om samen iets te doen.

Project 1 : Toen ik bevallen was van Po heb ik van mijn collega's een borstvoedingsschort gekregen. Een super handig lakentje waarmee je zeer discreet overal (ja, echt overal : zelf aan tafel naast uw schoonpa!) borstvoeding kunt geven. Ik ben niet echt preuts, maar het was (zeker in de zomer, want schaars gekleed) een handig hebbeding. Aangezien een vriendin ieder moment kan bevallen en ik zo heb 'geboft' met mijn BV-schort, wou ik er haar 1 cadeau doen. De echte van in de winkel vond ik wel heel duur (45 euro voor een lapke stof met een beugel), dus had ik een project. En eigenlijk was het heel simpel te maken. Ik bekeek gewoon de mijne en deed het na. Het kan ook volgens deze tutorial.

 

Hierboven op de foto's staat de afgewerkte versie. Maar midden in de namiddag begaf mijn machine het : zelf zonder op mijn naaivoet te duwen, raasde de machine maar door. Einde van de naaifun...

Gelukkig is Lief er dan nog. Mijn Handige Harry heeft 's avonds eens alles open gelegd en gekeken wat er scheelde. De zaterdagmorgen vlug naar de winkel om het vervangstukje en hupsalakee, ik kon alles afwerken (na het shoppen .... F&G - 60%!).

 


Project 2 : In de zomersolden had ik een mooi, (te) simpel Limo-pakje gekocht voor Po. Dit moest gepimpt worden. Er werd een motiefje opgestreken, maar het bleef niet plakken. Toch een gedeelte ervan... En ik kreeg wat er aan bleef plakken er niet meer van. Het was dus mislukt.
Nu merkte ik dit weekend dat het zijn maatje was (74) en ik het dus dringend moest bekijken, want anders werd het misschien te klein. Toen kwam het 'bad sheep' op mijn scherm voorbij...

En zie : Po kan zitten (en is deze avond -tijdens zijn fotoshoot- tegen de lavabo gekletst met zijn lip...sorry!)

Project 3 is nog altijd bezig en frustreerde me deze namiddag : nog wat vilten donuts, spaghetti en meer. Ik had de verkeerde werkvolgorde waardoor het niet lukte (kwam het door de nieuwjaarsdrink???).

6 opmerkingen:

Fio Factory zei

Da schaap! Zo zalig!!

Sabine zei

Dat schaap is de max!

En van die bv-schort had ik nog nooit gehoord. Wel handig idd!

Polkadotjes zei

't Zijn toch schatjes he, die prutskes van ons. Zalige foto!
Wie weet starten ze binnen x aantal jaar ook een naaiclubke?
En dju...naaimachine vermaakt? ;-)

annelies zee zei

Oh, wat zou ik er ook graag bij kunnen zijn! Leuke projectjes, vooral dat schaap is zaaalig! Po lijkt al sprekend op zijn broer. We moeten dringend nog eens afspreken. 't Is alweer veel te lang geleden...
Supervlieg?

Jesupo zei

@Polkadot : ja, machine terug gemaakt. Ik kan weer verder met mijn ene steek...
@Annelies : We moeten echt een dag vrijhouden in de vakantie! Of op een vrijdag! U zegt...

Liesel zei

Ik moet stiekem heel erg lachen dat hij tegen de lavabo gevallen is, zo herkenbaar ;-) maar toch; ocharme dat schaapke!