woensdag 24 februari 2010

Lentebloem

Vandaag kwam bij mij het lentegevoel langs.
Toen ik deze morgen om 8u blauwe lucht zag, vond ik het tijd om de kinderen terug met de fiets naar school te brengen. Zo gezegd zo gedaan. Voor de 1ste keer met 3 kinderen was even spannend, maar alles verliep vlotjes: Je op zijn eigen fiets, Su op de aanhangfiets en Po op het zitje van voor. Zalig!

Dus vandaag ben ik in de mood om mijn mooiste lentebloemen aan te prijzen:

De tulp
Dit weekend heb ik ze cadeau gekregen van een collega-vriendin. Gelukkiger kan je mij niet maken door bloemen te geven. Ze zijn gewoon zo eenvoudig mooi.

 

De narcis
Narcissen doen me dromen van de paasvakantie : een lekker lange vakantie waar het (meestal) goed weer is, waar we terug op de speelstraat samen komen met de buren en gezellig kunnen bijkletsen na de lange winter.


Su met de mooie ogen
Maar de aller-, aller-, allermooiste bloem is toch wel mijn Su die toch wel zeeeeer schoon zou staan met een fris lentekleedje voor een 6-jarige... (ik heb hier zelf een perfect appelstofke liggen).

zondag 21 februari 2010

zaterdag 20 februari 2010

Barbie + taart =


Volgens mij gaat er hier straks een 5-jarig meisje heel gelukkig zijn...

  
  
 



dinsdag 16 februari 2010

Rotgordijn!

Wie zegt dat gordijnen gemakkelijk te stikken zijn? Toch de mijne niet (of ben ik werkelijk zo'n prutser...).

Ik ben nu al 3 maal opnieuw begonnen :

- Eerst stikte ik de 2 delen ondersteboven aan elkaar waardoor het ene deel blonk en het andere niet (de stof is velours). Ik ging dit niet opnieuw doen, maar bij nader inzien kan je toch niet rondbazuinen dat naaien je hobby is en dan met zo'n resultaat zitten. Ook was het gordijn nog te lang.

- Uuuuuuren later had ik alles losgekregen, heb ik eens goed nagedacht en ben ik terug begonnen met alles vast te stikken. En dit bleek zeer vlot te gaan... tot... mijn draad knapte, mijn naald brak en mijn spoel op was (terwijl ik al aan het einde was gekomen). Grrrrr! En toen ik het gordijn wou ophangen, zag ik dat hij tekort was - langs 1 kant - schuin gestikt dus (terwijl ik echt alles afgemeten had). Het excuus dat de vloer toch echt krom lag, geloofde Lief niet echt.

- Daarstraks heb ik dus alweer die naden los gedaan en misschien - heel misschien waag ik mij er straks nog eens aan. Derde keer goede keer???

 

Nee, weet je wat? Ik kruip gewoon lekker vroeg in bed met Stieg Larsson!

zaterdag 13 februari 2010

Stokje : King Pol

Voor de derde baby wou ik het 'anders' doen :
- Op voorhand het geslacht niet weten
- Onder water bevallen
- Geen epidurale vragen
En het is me allemaal gelukt (ja, eigenlijk ben ik daar best trots op!).

Maar als je het geslacht niet weet en alles zelf wil maken (kaartjes en doopsuiker) is het toch nog moeilijk want je moet bij alles zo neutraal blijven. En wat een geluk dat ik me niet heb laten leiden door mijn gevoel (ik was ervan overtuigd dat ik nog een meisje erbij ging krijgen).

Het thema King of Queen paste daar perfect in. Dus het werd uiteindelijk King Pol, met trotse broer en zus.


Zie hem blinken 8 maanden later!

Leve playmobil, leve Lief (voor het ineen knutselen van het kasteel) en leve knutselvilt (voor de kroontjes die gevuld waren met snoepjes, doopsuiker en M&M's).

Ik vind precies geen foto's van het kaartje. Die volgen later.

zaterdag 6 februari 2010

Prulletjes voor meisjes

Enkele sieraden voor Su en haar nicht want morgen is er verjaardagsfuif voor de 2 meisjes van de familie.


En dan vraag ik me af waarom Je me in tranen komt vragen wanneer ik eens iets voor jongens ga maken... Ik heb hem de dinospeelmat beloofd (zal waarschijnlijk bij mij ook traantjes teweeg brengen).

Iets maken voor (grotere) jongens vind ik niet zo voor de hand liggen (ideeën zijn altijd welkom!).

En die tijd grrrrmbl! En dan ziek vallen (o jee, dat kan eigenlijk echt niet meer met 3 kinderen - maar gelukkig is Lief er dan nog om ALLES over te nemen - ik heb 2 dagen letterlijk NIKS kunnen doen) en dus Vrijdag Naaidag moeten overslaan.
Maar vanaf morgen zal alles beteren ;) en denk ik na over Guustje zijn presentje : gelukkige verjaardag manneke!