dinsdag 16 februari 2010

Rotgordijn!

Wie zegt dat gordijnen gemakkelijk te stikken zijn? Toch de mijne niet (of ben ik werkelijk zo'n prutser...).

Ik ben nu al 3 maal opnieuw begonnen :

- Eerst stikte ik de 2 delen ondersteboven aan elkaar waardoor het ene deel blonk en het andere niet (de stof is velours). Ik ging dit niet opnieuw doen, maar bij nader inzien kan je toch niet rondbazuinen dat naaien je hobby is en dan met zo'n resultaat zitten. Ook was het gordijn nog te lang.

- Uuuuuuren later had ik alles losgekregen, heb ik eens goed nagedacht en ben ik terug begonnen met alles vast te stikken. En dit bleek zeer vlot te gaan... tot... mijn draad knapte, mijn naald brak en mijn spoel op was (terwijl ik al aan het einde was gekomen). Grrrrr! En toen ik het gordijn wou ophangen, zag ik dat hij tekort was - langs 1 kant - schuin gestikt dus (terwijl ik echt alles afgemeten had). Het excuus dat de vloer toch echt krom lag, geloofde Lief niet echt.

- Daarstraks heb ik dus alweer die naden los gedaan en misschien - heel misschien waag ik mij er straks nog eens aan. Derde keer goede keer???

 

Nee, weet je wat? Ik kruip gewoon lekker vroeg in bed met Stieg Larsson!

2 opmerkingen:

Kir zei

Gelukkig is er Stieg om ons in tijden van nood even te laten ontspannen.

Polkadotjes zei

Ondankbaar precies...gordijnen. Ik zou er nog altijd moeten maken voor Roos haar kamertje. Maar in feite zijn die 40 jaar oude gordijnen die er nu hangen nog zo slecht niet...khem al schrik om er aan te beginnen als ik uw relaas lees en hoor!