woensdag 29 september 2010

Eten wat de pot schaft.

Veel tijd om te knutselen is er hier even niet. Maar een warme maaltijd moet wel elke avond op tafel worden gezet.

Nog een paar vegetarische receptjes voor Bio de Janeiro.

Restjesratatouille :

Ingredienten:
- ui, wortels, paprika, champignons, courgette, tomaten in blokjes gesneden
- couscous, rozijnen, geitenkaas, munt
- verse kruiden : peterselie, bieslook, rozemarijn
- eventueel een vegetarische burger naar keuze


Werkwijze:
- saus : alle groenten bij elkaar in de pan en laten sudderen, op het einde de kruiden erbij.
- couscous : water + kruidenbouillon + boter.
Als de couscous klaar is meng je de blokjes geitenkaas, de rozijnen en de munt er door.


Spruitjesstoemp met pesto en schapenkaas :

Ingrediënten:
1,5 kg kruimige aardappelen
1 kg spruiten
2,5 dl melk
3 eetl. groene pesto
3 eetl. gedroogde tomaten
12 groene olijven in schijfjes
200 gr schapenkaas in blokjes
75 gr walnoten
pezo


Werkwijze:
Kook de aardappelen. Kook de spruitjes. Breng de melk met de pesto aan de kook.
Giet de spruitjes en aardappelen af en stamp ze samen fijn.Giet er de warme pestomelk bij. Meng de spruitjespuree met de gedroogde tomaat, olijven, olijven, schapenkaas, walnoten en peper.


PS1: Binnenkort is Jef 7  en er worden opnieuw wilde taartplannen gesmeed....
PS2: Zaterdag ook een nieuwe wommen-actie...

1 opmerking:

Janina Modaal zei

Njamnjam!
Dat wordt weldra ook op bio de janeiro gepost!
Stuur je me eventueel nog een herinneringsmailtje?

Merci!