woensdag 21 april 2010

Slik

4 jaar geleden...
Op één van zijn eerste schooldagen komt Je naar huis met een bloedend lipje. Een paar dagen daarna zie ik zijn bovenste tandje grijs worden. De tandarts wist me te vertellen dat het zo zou blijven tot het tandje zou uitvallen.

Deze morgen...
Nog voor de wekker afloopt komt Je de kamer in en vraagt of het licht aan mag. En dan toont hij trots zijn hand: zijn grijze tand is deze nacht uitgevallen. Nu gaan de derdes me nooit meer 'rot tandje' noemen, zegt hij blij.
Slik...

9 opmerkingen:

Poppie zei

ocharme, maar hij gaat er toch goed mee om, tandje weg, zorgjes weg :)

Mme Li zei

Laat die 'grote mensen'-tanden nu maar komen!

Janina Modaal zei

O, das echt erg vind ik, hoe wreed kindjes tegen elkaar kunnen zijn.

Maar Je zal nu een mooi wit tandje krijgen en hij zal ze daar eens allemaal wat laten zien. Het zal t mooiste tandje van allemaal zijn.
Nèh!

Je SuPoZe zei

Ik verschoot ook van zijn opmerking. Wij hebben altijd heel 'normaal' gedaan over zijn tandje en hij zei daar eigenlijk zelden iets van. Maar blijkbaar raakte het hem toch.

Laat maar komen dat witte tandje!!

eloleo zei

Dat gaat nu als een steek door m'n hart. Mijn zoontje heeft ook al een grijs tandje (een keer te veel op de bloempot gevallen). Ik heb er nooit bij stilgestaan dat andere kinderen hem daarom misschien wel ooit zouden kunnen pesten. Kinderen zijn soms toch gruwelijk hard.

Je SuPoZe zei

Het zijn niet alleen kinderen die gemeen kunnen zijn. Bij het trekken van een foto horen : 'Doe je mondje maar toe.', vond ik ook maar niks!
Gelukkig zijn ze nog klein EN krijgen ze nog nieuwe tanden.

No-Re-Mi zei

Ziedewel, dat is nu net waarom ik zo emotioneel werd op de eerste schooldag. Kinderen kunnen zo hard zijn voor elkaar. Ben heel blij dat Je er van af is, en er nu waarschijnlijk heel stoer uitziet zo zonder tand!

Dominica zei

en blij voor jullie dat ie vanzelf is uitgevallen, écht !
Mijn dochter (nu een flinke mopperige teen van 13) had dit ook na een bruuske valpartij en moest uiteindelijk, onder voll. verdoving die tand laten uithalen omdat die té lang bleef zitten. Gevolg ; de volgende én laatste tand ook aangetast !
Een zorg minder, toch ?!

Neleke zei

hehe mijn zoontje heeft ook zo'n tandje en vind het ook niet leuk dat de kindjes van z'n klas het een "rot tandje" noemen....ook net bezig met tandenwissel, dus dat grijze tandje zal binnenkort ook weg zijn !