maandag 22 maart 2010

Potjandorie

Gisteren hebben we al ons gerief dat we uit de auto haalden, vergeten binnen in huis te nemen. Het stond gewoon enkele uren te blinken op onze vensterbank. Stom, stom, stom (maar de laatste tijd vergeten we wel meer - met een baby'tje verloopt alles toch wat hectischer. Ja hoor, we steken alle schuld op onze weerloze Po). Onze buren belden uiteindelijk aan (dankjewel buren!!) maar vandaag merk ik dat Po zijn verzorgingsstas nergens te vinden is... En die zat nochtans in de auto... Zou die gepikt zijn? Of hebben we die toch ergens anders achtergelaten?

Veel van waarde zat er niet in (denk/hoop ik), behalve ons digitaal fototoestel. Nu, dat toestel werkte niet meer zo goed (kijk maar naar de kleuren en scherpheid van de laatste blogfoto's) maar nu moeten we beslissen welk nieuw toestel we nemen : groot of klein of gsm met fototoestel of ...

Iemand tips?

14 opmerkingen:

No-Re-Mi zei

een Lumix van Panasonic. Zijn wij heel tevreden over! Gemakkelijk in gebruik ook. 't Is al onze tweede. Onze eerste zijn we vergeten op restaurant in het toilet toen we de baby verversten: eruit gehaald, op lavabo gelegd en vergeten... een uur later terug gegaan en hij was al weg, jammer van alle foto's die er nog op stonden :-( Ja, jullie zijn dus niet de enigen die dingen vergeten wegens "bezig met de baby" ;-)

happyenrose zei

Ik heb vorig jaar een digitale reflex gekregen, t is het instapmodel van canon, de 1000D. Zowat de goedkoopste van de digitale refelexen/ t Is groot, maar heb er zooooooooooooooveel plezier van!

Mme Li zei

Met zo'n groot duur toestel kan je prachtige foto's nemen, maar zo'n klein mini-toestelletje kan je altijd en overal in je broekzak meenemen.

Beide zijn leuk om hebben.
Misschien moet je eerst nadenken over wat je ermee wil doen ...

"Je SuPoZe" zei

We hadden nu een klein model (canon ixus) waar we heel tevreden over zijn/waren. En ik vind het ook heel leuk om filmpjes te maken. Ik denk niet dat je met die grote toestellen veel kunt filmen en ik weet eigenlijk ook wel dat we zo'n grote altijd een 'last' zullen vinden. En eigenlijk maken we alleen familiekiekje(en blogfoto's :)).
Maar ik weet ook dat mijn moeder de foto's altijd maar zozo vond (want zij kent dan wel weer iets van fotografie) en ik hou wel van mooie dingen...

Ta-ti zei

Misschien een tip: vanaf 27 maart is er bij Makro uitverkoop van hun stock digitale camera's van verschillende merken.

"Je SuPoZe" zei

Ja, ik heb het ook gelezen en zal er zeker naar toe gaan!

Poppie zei

tegenwoordig zijn er hele leuke digitale reflex toestellen voor een goede prijs en de kwaliteit is echt stukken beter. Kan je deze echt aanraden. wie weet schuilt er nog een fotograaf in jezelf ;-)

Mamasha zei

Wij hebben zo'n grote canon, schoon foto's maar zo zwaar...

En ik herken je verhaal zo goed. Ik vergeet ook zoveel met kleintjes in huis en de keren dat mijn sleutels op de voordeur zijn blijven steken bijvoorbeeld kan ik al niet meer tellen.

Zou wel echt jammer zijn als die tas weg is, gewoon omwille van 't feit dat ne mens dan niet eens meer op zijn gemak mag lijden aan postnatale dementie...

"Je SuPoZe" zei

@mamasha: ha, ha de sleutels... Ik denk dat er iedere week wel een buur aanbelt om ons te wijzen op de sleutels van voor op de deur.

moncherry zei

Wat een leuke blog heb je! Ik ga snel nog even verder neuzen op je site...
enne...wat betreft de camera... wij hebben een klein digitaal cameraatje (Canon IXUS) waar ik heel tevreden mee ben. Succes!
Groetjes uit Melbourne,
Monique

"Je SuPoZe" zei

Wow, een berichtje uit Australië... Wat een eer!
Ik ben ook gaan piepen op jouw blog: wat kan jij goed schilderen. Stiekem ben ik heel jaloers op mensen die goed kunnen tekenen/schilderen. Ik bak daar echt niks van, zelf geen simpel ventje. Gelukkig heb ik een lief die dat wel kan en me helpt als ik een idee heb.

bombilla zei

Een Lumix van Panasonic. DMC-FZ28.
Héél tevreden over. Compact maar toch goede kwaliteit.
Niet vergeten een nieuwe te kopen hééé... ;)

Polkadotjes zei

Ik heb een Canon D60...zou hem niet meer kunnen missen.
Maar idd: ge steekt dat niet zo efkes rap in uw sjakosj, zeker al niet als ge nog uw lenzen wilt meesleuren.

't Lief was dan ook aan 't klagen en wou een compact toestelleke. Heb hem onlangs voor zijn verjaardag de Fuji Z33 WP gekocht...met videofunctie en je kan er onder water (tot 3m diep) foto's mee trekken en filmen.

Nog een tip...kijk zeker eens naar de webwinkels (pixmania, redcoon, digicamshop,...): vaak zijn de digitale fototoestellen daar veel goedkoper (ook nog goedkoper dan in de Makro). En je kan er ook vaak reviews lezen van gebruikers.

Kir zei

Ook hier een Lumix. Heel tevreden over!