woensdag 30 december 2009

Toeval

Komt er vandaag een vriendinnetje van Su spelen en die heeft een cadeautje bij zich : een zelfgemaakte broche :
Want de mama is 'een creatieve', vertelde de papa me (ik ken die mensen niet goed, maar iets doet me vermoeden dat we wel overeen zullen komen :) ).

Schooooon! Het toeval wil dat ik een perfect stofje heb liggen om ook zo eentje te maken. Ik begin er meteen aan!

Boekenwijzer


Ik heb het ontwerp ergens gepikt van deze boekenwijzers, maar ben vergeten waar. Ideaal als klein cadeautje voor boekliefhebbers!


dinsdag 29 december 2009

Snif, snif

Po is 7 maand vandaag. Hoera (alhoewel dit eigenlijk niet echt speciaal is).

Wat wel speciaal (erg) is : Vandaag is de eerste borstvoedingsloze dag voor hem... Hij wil niet meer (zowel Po als de borst). Dus Lief is deze morgen voor de 1ste keer eerst opgestaan om een flesje te geven.

Pfffff het doet raar. Gisteren was dus de aller-, aller-, allerlaatste BV van mijn leven. Hoe emotioneel kan dat zijn!!

maandag 28 december 2009

Na 3 gebroken naalden

Enkele maanden geleden kochten we bij Absoluut Design een speelgoedbak voor de kinderen. Het was niet echt speciaal mooi, maar we hadden een vermoeden dat we het voor die prijs niet zelf konden maken.
We moesten enkel nog een systeem erop zetten zodat het zware deksel niet op de kinderhandjes zou vallen (Lief zijn taak), de bak in 3 verdelen (vakje voor Je, Su en Po) en een nieuw stofje zoeken voor het lelijke zwarte kussen dat er bij hoorde (mijn taak). Dat is dan vandaag gebeurd (op zich slechts een half uurtje werk, inclusief het vervangen van de 3 naalden). Het oogt alvast leuker.


Nu nog de rest afwerken en we kunnen de bak eindelijk gebruiken!

zondag 27 december 2009

Binnenkort

Lief, Je en Su zijn naar Spekken geweest. Po en ik zijn na zijn dutje ook richting centrum getrokken en hebben de massa getrotseerd. Maar niet voor niets!! Bij ZsaZsa rouge heb ik 2 supermooie toile cirées gevonden. Binnenkort meer nieuws hierover...


Eerste stappen in de naaiwereld

Voor Kerst wou Su een poppenbedje (eigenlijk wou ze dit al van de Sint krijgen, maar die had dat niet gebracht. Foei.). Lief heeft dan van overschotjes hout een leuk bedje gemaakt (want hij is superhandig!).
Dan moest er nog een matras, kussen en lakentje genaaid worden. Mijn 1ste project dat ook door buitenstaanders zou gezien worden, want het cadeau werd bij mijn ouders open gedaan. Het moest dus in orde zijn!


Na ongelooflijk veel gepruts en de goede raad van Polkadotjes om mijn naaivoetje eens na te kijken, is het toch af geraakt.

Ze was/is zeeeeeeer gelukkig.Alle begin is moeilijk?

Ok, ik ben bezweken om zelf een blog aan te maken...

Facebook is niet meer hip hoor ik de laatste tijd. En inderdaad het boeit mij ook niet meer zo. Commentaar van 'vrienden' uit een lang vervlogen tijd interesseren me niet. En diegenen waar ik wel een band mee heb, zie ik vaak genoeg om bij te kletsen (en dat hoeven er ook geen 100 te zijn!).
...Of nee - eigenlijk niet vaak genoeg - maar als we elkaar zien, is het wel altijd fun!


De laatste tijd ben ik een fervente bloglezer geworden en sta ik vaak paf van de mooie teksten en de creatieve uitspattingen van anderen.

Zou dit ook iets voor mij zijn?
Ik lees graag mooie teksten/boeken... Maar kan ik zelf iets zinnig, boeiend, grappig opschrijven?
Ik ben graag creatief bezig... Maar ik moet nog zoveel leren, prutsen, tijd vrijmaken.

We zien wel.