Onlangs kwam ik een recept tegen om Belgian Brownies te maken à la 'Le Pain Quotidien'. Dit kon niet slecht zijn, dacht ik. En ik had gelijk!
Nodig
- 250g donkere chocolade (minstens 60% cacao)
- 250g boter, in kleine stukjes verdeeld
- 5 eieren, met een vork losgeklopt
- 175g fijne suiker
- 45g bloem
- Breek de chocolade in stukjes. Plaats het in een kom, en voeg de boter eraan toe. Verwarm dit tot de chocolade en de boter gesmolten zijn. Dit kan traditioneel au bain marie, maar net zo goed in de microgolf. Als het maar een laag vuur is. Meng goed.
- Meng de suiker en bloem, en roer die in het chocolademengsel. Voeg ook de (licht opgeklopte) eieren toe, en meng dit zeer goed. Dek af, en laat een half uurtje op kamertemperatuur rusten. Het beslag zal dan ook wat dikker worden.
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Giet het deeg in cupcakes of in een taartvorm. Bak dit gedurende 30-35 minuten, en laat dan afkoelen. De brownies moeten vanbinnen nog vochtig zijn, en zullen wat inzakken tijdens het afkoelen.
Smakelijk!
7 opmerkingen:
Brouwnies ... dit klinkt hemels. Het water komt me al in de mond. Misschien dat ik dit wel eens uitprobeer.
Ach...hét recept!
Hij was overheerlijk, om vingers van af te likken.
Aan de bakvorm te zien viel het bij jullie ook goed in de smaak. Klinkt in elk geval super!
Mmmm! Dàt zal ik zeker ook proberen! Chocolade komt hier altijd goed terecht :)
Bij deze: gisteren getest, vandaag al op! Dat zegt genoeg zeker?
LEKKER!!
En ik had er nog wat gehakte walnoten bijgekapt, mmm...
@ juf W: Ik heb die de laatste tijd ook al een 6-tal keer gebakken en iedere keer is het smullen. Ik gebruik ook vaak chocola waar er al noten in zitten, lekker hé
Deze week ook uitgeprobeerd en 't is me bijzonder goed bevallen... smullen! 'k Heb er ook een stukje over gemaakt op mijn blog:
http://lindakookt.wordpress.com/2010/09/29/brownietaart/
Een reactie posten