zondag 31 januari 2010

Rijsel aka Lille

Ben nog even aan het afkicken van een ongehoord gezellig romantisch kinderloos weekend met Lief in Rijsel.

Als voorbereiding had ik wat gegoogeld en geblogd om leuke tips te pakken te krijgen. Ik heb zodanig veel sites bezocht dat ik niet meer kan opsommen wat ik waar gevonden heb.
Hier een verslag met handige tips voor mogelijke Rijsel bezoekers :

Vrijdagmorgen trein genomen naar Rijsel en bagage afgezet in het Novotel (ik zocht een gezellige B&B, maar die was onvindbaar). Dit is al een eerste aanrader (je moet wel een super last minute boeken anders is dit -voor ons toch- onbetaalbaar) : zeer goede bedden en hoofdkussens, geen lawaai-insijpeling in de kamers, deftige gordijnen (geen lichtinval, dus lang uitslapen), geen geurtjes in de gang, fitness (we hadden sportkledij mee, maar het is er toch niet van gekomen), ongelooflijk lekker ontbijt (maar wel duur), op 5 min. stappen van het station en binnen de 10 min. in het oude stadsgedeelte. Dit is ongetwijfeld het meest luxueuze hotel waar ik al in geslapen heb.
 

Vrijdagmiddag gegeten in een lekker biologisch cafétje : Café Citoyen (7 place du Vieux marché aux chevaux). Het interieur trok op niet veel, maar het eten was lekker, man! En bovendien ging er een briefje dat hun elektriciteit 100% uit groene stroom komt (dan neem je de gescheurde lampenkapjes er wel bij). 
En zie je het kapotte dekseltje van ons soepkommetje...

Vrijdagnamiddag rondgestruind in het oude stadsgedeelte en een mooie buit binnengehaald :
Zie die details : knoopjes, echte garen rond de spoeltjes,... en hij is superhandig om te dragen... en er kan zooooooveel in...

Vrijdagavond lekker gegeten in de rue de Gand. Dit is dé restaurantstraat van Rijsel. Ik had enkele namen opgeschreven en Au Vieux de la Vieille is het geworden. Man, man, man, die zelfgemaakte garnaalkroketten waren om je vingers van af te likken... Ook het interieur was knus (en het was niet eens zooooo duur).
  

Zaterdagmorgen en -middag terug in het oude stadsgedeelte rondgelopen.  En alweer veel mooie prulletjes gekocht...

Daarna nog een 'spinaziethee en een geroosterdenotenthee' gedronken om terug op kracht te komen bij Cha Yuan. Dit is een theehuisje waar ze enkele honderden soorten thee hadden (te veel en te moeilijk om zelf te kiezen, dus maar raad gevraagd aan de dienster, vandaar de rare theekeuze - Lief beviel het niet zo, ik vond dat wel eens speciaal).
 

Zaterdagavond toen de winkels sloten (vrijdag om 19u en de zaterdag om 19u30!!) zijn we fingerfood gaan eten bij Au bout des doigts (5, rue St Joseph). Leuke belevenis om allemaal kleine porties te krijgen met andere smaken (zowel bij cocktails, hoofdgerecht, kazen en desserts). Ook het interieur met flashy roze muren was de moeite waard.

Zondagmorgen wilden we nog vlug een ontbijtje meepikken bij Paul, maar we kwamen tot de conclusie dat er enkel nog de winkel was en geen eetgelegenheid meer - gesloten sinds 30 december 2009 (jammer, een aantal jaren geleden had ik daar nochtans lekker gebruncht met een aantal vriendinnen).

Dan de trein op richting kindjes... 't Is zalig om weg te gaan, maar even leuk om terug thuis te komen. Lille is alvast een aanrader.

3 opmerkingen:

Appelstien zei

Amai, 't was precies plezant! Lille is leuk hé! Ben er nog maar één keertje geweest, moet er dringend eens een "volwaardig" bezoek aan brengen! Was daar ook geen groot park met een (gratis te bezoeken) zoo?

Unknown zei

Da zag er plezant uit. En zo'n goede eetadresjes...ik kom de adresjes van je blog halen als ik nog eens in Rijsel beland.

Je SuPoZe zei

@ Stien: cultuur en natuur hebben we deze keer achterwege gelaten (het deed eens deugd om ongegeneerd de hele tijd te struinen langs winkeltjes.
@ Polkadotjes: ik heb zoveel tijd in de voorbereiding gestoken, dat ik anderen dit wil besparen. En het zijn echte aanraders.