woensdag 30 november 2011

Plassen in de goot met het Kruidvat

Ik heb het beloofd aan hun klachtentelefoon : ruchtbaarheid maken.

Na de schoolgaande kinderen afgezet te hebben, wil ik enkele cadeautjes kopen in het Kruidvat. Ik ben nog maar juist binnen of Pol (gisteren 2,5 geworden) zegt dat hij pipi moet doen. Geen probleem, dacht ik, ik vraag het snel aan de kassierster.

"Tgo mevrouw, wij mogen dat niet meer doen van de bazen, mensen naar het toilet laten gaan"
" Maar 't is een kind dat juist proper is!" (dikke pluim voor Pol, want na de vakantie mag hij naar school en zo heeft de juf er een proper kindje bij)
" MAMA, PIPI DOEN!" spring, spring, huppel, huppel

Ik neem hem gauw mee naar buiten (drukke Brusselsesteenweg in Ledeberg) en zoek een goot waar geen auto op staat geparkeerd. Ik wil die mensen niet ambeteren met een bevuilde auto en zij kunnen ook niet weten dat mijn kind in het Kruidvat niet mag plassen en het dus op straat moet doen.
Na een paar tientallen meters vind ik een plaatsje, maar daar zoeven de auto's zo snel voorbij dat ik hem niet over de straat durf te steken. Dan maar vlug de zijstraat in. Oef, hij is er vanaf!

Terwijl ik terug loop, begin ik een beetje te koken van ongeloof dat ik anno 2011 in België mijn kind op straat moet laten plassen. Dus ik loop terug naar binnen en maak een scene voor de ganse winkel.
De winkeljuf staat er een beetje verweesd bij, de klanten draaien hun hoofd onze richting uit.
Ik krijg uiteindelijk het nummer van hun klachtendienst en de steun van de omstaande mensen.

Deze namiddag bel ik hen op het nummer : 0800 99244. Ik krijg een dame die me volgende uitleg geeft. Even een korte samenvatting:
"Inderdaad wij hebben de policy om niemand naar het toilet te laten gaan. We vinden het zeer vervelend voor u, maar het is zo. Ik maak een nota op en klasseer die. In de nabije toekomst zal hier niets aan veranderen. Maar kon u dan niet naar een andere winkel gaan om uw kind te laten plassen?"


Dhu!!Ik heb afgesloten door te melden dat ik al mijn sociale netwerken zou gebruiken om hier ruchtbaarheid aan te geven. Hier kan ik toch even niet bij!

PS: Gelukkig zijn er nog wc-vriendelijke winkels zoals de Fnac, de Carrefour en zo meer. Ik weet waar ik in het vervolg (niet) moet zijn.

Edit: lees het commentaar van Elke op de Volt aflevering

Edit2: ik ben niet de enige, maar Kruidvat trekt er zich niets van aan. Het Nieuwsblad