dinsdag 30 maart 2010

Vriendinnen die verjaren.

'Verjaren' niet in de betekenis van ongeldig worden, verbomen, verlopen, verouderen of voorbijgaan; maar wel synoniem van feest, taart eten en ... cadeautjes krijgen!

Pannenlapjes voor Bombombilla

De boekenwijzer voor Stéphanie 

zondag 28 maart 2010

Remember...

Exact 1 week geleden zijn we onze verzorgingstas 'verloren'. Vandaag heb ik al een nieuw, klein model: een Zsazsa'ke. De 1ste keer dat ik iets van haar maak, maar waarschijnlijk niet de laatste keer. Zo'n goeie uitleg!

  

En onze Je met de rugzak is voor het eerst op scoutsweekend. Ik stop maar niet met denken hoe leuk dat vroeger bij ons was. The good old times! De jeugdbewegingsfanaten onder jullie zullen het zeker met me eens zijn dat dit toch een unieke ervaring is. Ik heb daar alvast zeer goede vrienden aan over gehouden.

 
Hij was er alvast klaar voor.

En zoals jullie merken, kan ik ook terug foto's trekken: met onze nieuwe Fuji. Ik moet nog eens goed de handleiding lezen, maar op het 1ste zicht lijkt het ok. 
Het is een 'tussen de 2'-model geworden: niet te groot, een goede zoom, filmfunctie en een scherpe prijs (Makropromo). Bedankt voor de vele reacties!

zaterdag 27 maart 2010

Moeders voor Moeders

Mijn project voor Moeders voor Moeders is af, op de valreep. 
Awel, hieraan heb ik gisterenavond met plezier gewerkt!
 

 Het fleecejasje van Prutsen (gepimpt met Roodkapje en de boze wolf):


Twee viswashandjes:Een fleecedeken, en let op het groene detail linksonder (nee hoor, ik had geen 5 cm rode biais tekort ;)):En nu ben ik tot de conclusie gekomen dat ik beter op naailes zou gaan : de afwerking is helemaal niet wat het moet zijn! Hopelijk zijn de Moedertjes toch nog blij!

Bedankt Sabine voor dit leuke initiatief!

maandag 22 maart 2010

Potjandorie

Gisteren hebben we al ons gerief dat we uit de auto haalden, vergeten binnen in huis te nemen. Het stond gewoon enkele uren te blinken op onze vensterbank. Stom, stom, stom (maar de laatste tijd vergeten we wel meer - met een baby'tje verloopt alles toch wat hectischer. Ja hoor, we steken alle schuld op onze weerloze Po). Onze buren belden uiteindelijk aan (dankjewel buren!!) maar vandaag merk ik dat Po zijn verzorgingsstas nergens te vinden is... En die zat nochtans in de auto... Zou die gepikt zijn? Of hebben we die toch ergens anders achtergelaten?

Veel van waarde zat er niet in (denk/hoop ik), behalve ons digitaal fototoestel. Nu, dat toestel werkte niet meer zo goed (kijk maar naar de kleuren en scherpheid van de laatste blogfoto's) maar nu moeten we beslissen welk nieuw toestel we nemen : groot of klein of gsm met fototoestel of ...

Iemand tips?

vrijdag 19 maart 2010

Jeugdsentiment

Deze beelden brengen zulke leuke jeugdherinneringen naar boven: vakantie (ja, vandaag geen school), in pyjama beneden rondhangen, je in de zetel nestelen, boekjes lezen en genieten van het moment...


En zelfs kleine Po is in zijn nopjes.

 

donderdag 11 maart 2010

Buurmeisje

En nog eentje omdat mijn buurmeisje jarig was...


zondag 7 maart 2010

Mijn eerste keer....

Mijn eerste lenterokje :


 

  

 
En nu op zoek naar een T-shirt in een maatje groter. Kleine meisjes blijven blijkbaar niet klein!

Cadeautjestijd 1

Vorige week postte Miss Stik een super mooie memory (met tutorial!). Omdat ik nog op zoek was naar cadeau-ideetjes, heb ik het meteen proberen na te maken. Niet zo perfect als haar exemplaar, maar het is toch aardig gelukt (behalve de foto's, die zijn ongelooflijk slordig getrokken. En aangezien de cadeautjes al weg zijn, kan ik er niks meer aan doen).


  
 
 
  

woensdag 3 maart 2010

Woensdagnamiddagactiviteit

"Ik maak zakjes en jullie steken al het rondslingerend gerief erin."

Zo gezegd, zo gedaan en de woensdagnamiddag vloog voorbij.

Spannend.

Twee cadeautjes liggen hier te wachten op twee 2-jarigen
Vrijdag meer uitleg...